您当前所在位置:首页 > 中考 > 四川中考 > 德阳中考 > 德阳中考英语

2015年四川德阳中考英语阅读理解练习:领养宠物

编辑:sx_yujb

2015-04-24

对2015年参加中考的同学们来说现阶段已经到了紧锣密鼓组织复习的阶段,为方便同学们更好得进行复习,精品学习网为大家整理了2015年四川德阳中考英语阅读理解练习之领养宠物,希望能对同学们的学习有所帮助。

“Well, we’re in our new house. Let’s get a new pet to get along with it,” Mrs Brown said to her husband.

“That sounds like a pretty good idea,” he answered. “Do you want to see the ads in the newspaper?”

“Let’s go to the animal shelter. Many pets there need homes. Since tomorrow is Saturday, we can both go,” she said.

Next morning the Browns met Mr Snow at the animal shelter. “We want to be sure that the pets here go to good homes,” Mr Snow said, “So I need to ask you some questions.”

After they talked for a while, the Browns decided to get a small dog. It wouldn’t need a big house or a big yard. A small dog would bark(吠) and warm them if someone tried to break into their house. After Mr Snow gave the Browns a book on pet care, they chose one and wanted to take her home right away. But the animal doctor hadn’t checked her yet. So Mr Snow told them to return on Sunday.

On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter. The animal doctor said, “Shadow has had all of her shots(预防针). She will be healthy.” The browns thanked the doctor and took Shadow home.

◆根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

1. From the reading we learn that _______.

A. the Browns have never had a pet before.

B. the Browns knew about Shadow from the newspaper.

C. Shadow is a small and healthy dog.

D. Mr Brown didn’t quite agree with his wife.

2. The word shelter in the reading means _______.

A. a place to sell small dogs

B. a place to keep homeless animals

C. a place to study animals

D. a place to sell books on pet care

3. Mr Snow asked the Browns some questions to _______.

A. see if they had moved to a new house

B. find out how rich the Browns were

C. know where they’d keep their new pet

D. make sure they’d take care of pets

4. The Browns thinks that a small dog _______.

A. doesn’t need any room to keep

B. can help them watch their house

C. eats less food than a bigger one

D. usually has a beautiful name

5. It’s clear that _______.

A. Shadow will not be easy to get ill

B. the Browns were not satisfied with Shadow

C. Mr Snow didn’t check Shadow at all

D. Shadow likes barking a lot

【答案及解析】

1. 选C。文章第5段提到…the Browns decided to get a small dog 以及最后一段动物医生说:Shadow has had all of her shots(预防针). She will be healthy.我们可以知道Shadow是一只健康的小狗。答案选C。

2. 选B。由第3段句子Let’s go to the animal shelter. Many pets there need homes.可知,shelter是a place to keep homeless animals(无家可归的动物们的避难所)。

3. 选D。第4段内容告诉我们:医生想为宠物们找个好家,他想知道Brown夫妇是否能照顾好宠物,否则医生也不放心把宠物交给他们的。

4. 选B。由第5段的句子A small dog would bark(吠) and warm them if someone tried to break into their house. 我们可知,一只小狗就可以帮他们看家了。故答案选B。

5. 选A。因为Shadow has had all of her shots,它已经打过所有的预防针了,所以Shadow是不会容易得病的。

相关推荐:

2015年四川德阳中考英语阅读理解练习:一百元的价值

2015年四川德阳中考英语阅读理解练习:网瘾人士

四川德阳2014年中考英语答案

● 相关推荐更多>>

免责声明

精品学习网(51edu.com)在建设过程中引用了互联网上的一些信息资源并对有明确来源的信息注明了出处,版权归原作者及原网站所有,如果您对本站信息资源版权的归属问题存有异议,请您致信qinquan#51edu.com(将#换成@),我们会立即做出答复并及时解决。如果您认为本站有侵犯您权益的行为,请通知我们,我们一定根据实际情况及时处理。

◇ 热点关注
○ 各省中考热讯