您当前所在位置:首页 > 中考 > 中考试题试卷 > 预测题

2014年中考英语阅读理解预测题模拟练习

编辑:sx_bilj

2014-06-01

2014年中考英语阅读理解预测题模拟练习

阅读理解1

Mr. Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring. He turned on the light and looked at his clock. It was twelve o'clock. "Who can it be at this time of night?" He thought. He decided to go and find out. So he got of bed, put on his dressing gown (浴袍) and went to the door. When he opened the door, there was nobody there. "That is very strange." Then he went back to his bedroom, took off his dressing gown, got back into bed ,turned off the light and tried to go to sleep.

A few minutes later he heard the bell again. Mr. Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door. He opened it, but again he found no one there. He closed the door and tried not to feel angry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some words on it : "It is now after midnight(午夜), so it is April Fool's Day (禺人节) . April fool to you!"

"Oh , it was the English boy next door!" Mr. Lee exclaimed (惊叫) and almost smiled. He went back to bed and feel asleep at once. The bell did not ring again.

1. When did Mr. Lee go to bed?

He went to bed _______.

A. before twelve o'clock B. after twelve o'clock

C. when the bell rang D. when he saw the boy

2. Why did he rush to the door when he heard the bell ring the second time?

A. He wanted to open the door for the visitor

B. He wanted to find out who the visitor was.

C. He was afraid of the ring

D. He was waiting for someone.

3. From this passage, we learn that we can _______ on April Fool's Day.

A. say "Hello" to each other B. dance and sing at night

C. play jokes on each other D. send pressents to children

4. What did Mr. Lee think about the English boy?

He thought he _________.

A. was a good boy B. was friendly with him

C. shouldn't ring the bell at midnight D. did a dangerous thing just now

答案及解析:

1.A.此题是一道细节题,文章第一自然段的前三个句子就告诉了此题的答案。

2.B.文中有这样的句子“Who can it be at this time of night?”,此句说明Mr. Lee 很想知道是谁在午夜时来敲门。

3.C.此题是一道常识题,因为大家都知道在愚人节这天,人们可相互开玩笑。

4.B.英国男孩和Mr. Lee开玩笑,说明他把Mr. Lee看成朋友,所以答案是B。

标签:预测题

● 相关推荐更多>>

免责声明

精品学习网(51edu.com)在建设过程中引用了互联网上的一些信息资源并对有明确来源的信息注明了出处,版权归原作者及原网站所有,如果您对本站信息资源版权的归属问题存有异议,请您致信qinquan#51edu.com(将#换成@),我们会立即做出答复并及时解决。如果您认为本站有侵犯您权益的行为,请通知我们,我们一定根据实际情况及时处理。

◇ 热点关注
○ 各省中考热讯