您当前所在位置:首页 > 高中 > 高一 > 高一英语 > 高一英语试题

高一英语分班考试试题2016年

编辑:sx_zhanglz

2016-08-17

本文是为进入高中的同学们整理的“高一英语分班考试试题”通过练习来巩固学习过的知识,大家不要偷懒哦!赶快来动动大脑吧~~

Ⅰ.根据句意从下面的方框中选择合适的单词或词组,并用其适当形式填空

point; calm; concern; loose;crazy; go through;in order to; set down; add up to; on purpose

1.Tom is ________ about playing football.

2.We won over them by 5  ________ in the basketball match.

3.I have ________ everything that happened.

4.The old lady ________ two world wars.

5.He was ________ when I told him the bad news.

6.—Did he break it accidentally?

—No. He did it ________.

7.His parents were both ________ about his safety.

8.He is old and his teeth become ________.

9.The money she spends on clothes a month ________ 1,000 yuan.

10.She arrived early ________ get a good seat.

答案:1.crazy 2.points 3.set down 4.went through

5.calm 6.on purpose 7.concerned 8.loose

9.adds up to 10.in order to

Ⅱ.句型转换

1.While you are walking your dog, you must be careful.

While ________ ________ ________, you must be careful.

2.It happens that I am free today.

I ________ ________ ________ ________ today.

3.When I heard the song for the first time, I liked it.

________ ________ ________ I heard the song,I liked it.

4.He gets up early every day to learn English well.

He gets up early every day ________ ________ ________ learn English well.

5.It's useless to cry over spilt milk.

It's ________ ________ ________  over spilt milk.

答案:1.walking your dog 2.happen to be free 3.The first time

4.in order to/so as to 5.no use crying

Ⅲ.语法单句填空

1.While________(walk) along the road, Mr. Smith met an old friend of his.

答案:walking 句意:史密斯先生在路上走着时遇见了一位老朋友。while后省略了he was。

2.The money she spends every month added up________more than 2,000 yuan.

答案:to 句意:她每月花掉两千多元。add up to“加起来(总和是)”。

3.“I'd like to buy some fresh fish,” I shouted to the fisherman. But he ________(ignore) my English words and turned to serve the next customer.

答案:ignored 由turned to serve the next customer可知,那个人不理会我说的话(英语)。ignore无视;不理睬。

4.The manager ________(concern) to hear that two of his trusted workers were leaving.

答案:was concerned 考查时态及动词concern的用法。句意:经理听到两个自己信任的工人要离开感到很担心。be concerned to do sth. 担心做某事,且根据句中时态可知,应用过去时态。

5.To their disappointment, the couple went________ the house but couldn't find the missing ring.

答案:through 考查动词短语辨析。句意:令他们失望的是,这对夫妇仔细检查了这所房子,却没有找到丢失的戒指。go through经历,经受,仔细检查。

6.The reporter has written a series________ articles about air pollution hoping to attract the attention of all people.

答案:of a series of一系列。

7.This is the first time we ________(see) a film in the cinema together as a family.

答案:have seen 考查动词时态。This is/was the first time that...句型中,从句中的时态用完成时,参照动词is,可知此处用现在完成时。

8.They have talked with each other through video but they have never actually talked to each other face________face.

答案:to 考查短语辨析。句意:他们通过视频交谈过,但是实际上他们从来没有面对面地交谈过。

9.He has left the room ________purpose so that you can tell us what you have found.

答案:on 句意:他特意离开房间,以便你把发现的事情告诉我们。on purpose故意地。

10.Though ________(surprise) to see us, the organizer gave us a warm welcome.

答案:surprised 考查省略结构。句意:尽管见到我们很吃惊,这位组织者还是热情地欢迎了我们。把状语从句补充完整为:Though he was surprised to see us。

11.You'd better set________ all the key points while they are fresh in your mind.

答案:down 考查set短语辨析。句意:在你记忆犹新的时候,你最好把所有的要点都记下来。set down记下。

12.—Can you complete the task tomorrow?

—Sorry, it is ________my power, but I will try my best.

答案:beyond 句意:——你明天能完成任务吗?——对不起,这是我力所不能及的,但我会尽力的。beyond one's power超出某人的能力范围,某人力所不能及的,符合句意。

Ⅳ.阅读理解

(2014•吉林市期中)

About five years ago I started at a new school when my family moved to Iowa. I was just a little excited, but I worried I would never fit in with the other sixth graders.

Lucy, a girl in my class, who I thought was not ready for change, didn't like me from the start. In fact, I was sure she hated me. I would ask her a question, and I could tell she thought I was a total fool.

My teacher made us sit by each other for the last term. Lucy was horrified (惊骇的). I didn't wear make­up (化妆品), and I didn't wear those terrible bell­bottom pants. I didn't exactly look like the coolest girl. But, I kept smiling at her, though she rolled her eyes, and I kept telling her she looked beautiful, even when she was angry.

Finally, Lucy let me talk to her, even in sight of her “cool” friends. She started telling me how beautiful I looked. I still remember that first time when she smiled at me saying that, and I smiled right back, telling her thanks. Lucy invited me over to her house for a party, and talked to me all the time instead of her other friends. Lucy, the girl who hated me, called me her best friend. After that, we still were good friends a whole year later.

I may move to Arizona after that, but I will never forget Lucy. It's funny—I still remember her birthday. She was a great friend. And to think, she considered me her enemy at first. Though it was hard, and it felt like I was wasting my time, and losing my dignity(尊严), I still smiled at Lucy when she made fun of me. I'm not stupid, I didn't think she was right in doing those things, but I still put up with it. And we became great friends.

About two weeks ago, I read a sentence by Abraham Lincoln: “Am I not destroying my enemies(敌人)when I make friends of them?” Immediately, I smiled, thinking of Lucy. That sentence just reminded me how great it was for me to change Lucy into my friend in that state of Iowa five years ago.

文章大意:本文讲述了作者与一位敌视自己的同学化敌为友的故事。

1.When the author started at a new school in Iowa, she worried ________.

A.she looked stupid when asking questions

B.she didn't look like the coolest girl in her class

C.she was not ready for change at all

D.she couldn't get along well with her classmates

答案:D 事实细节题。根据第一段后的but 能够猜测作者到新学校的担心。

2.How did the author change Lucy's attitude towards her?

A.By wearing make­up.

B.By keeping smiling at Lucy.

C.By wearing bell­bottom pants.

D.By sitting beside Lucy in class.

● 相关推荐更多>>

免责声明

精品学习网(51edu.com)在建设过程中引用了互联网上的一些信息资源并对有明确来源的信息注明了出处,版权归原作者及原网站所有,如果您对本站信息资源版权的归属问题存有异议,请您致信qinquan#51edu.com(将#换成@),我们会立即做出答复并及时解决。如果您认为本站有侵犯您权益的行为,请通知我们,我们一定根据实际情况及时处理。

◇ 热点关注