您当前所在位置:首页 > 高中 > 高二 > 高二英语 > 高二英语同步练习

高二英语必修三unit5练习:Canada—“The True North”

编辑:sx_gaohm

2015-12-20

英语的母语使用者数量位居世界第三,以下是精品学习网为大家整理的高二英语必修三unit5练习,希望可以解决您所遇到的相关问题,加油,精品学习网一直陪伴您。

Ⅰ.语法单句填空

1.My first ________(impress) of him was that he was a kind and thoughtful young man.

答案:impression 考查名词。句意:我对他的第一印象是他是一个善良且有思想的年轻人。

2.He heard someone following him, and glanced round. He caught sight ________ a dark figure in the shadows.

答案:of 句意:他听到有人在跟踪他,便向周围扫了一眼,发现阴暗处有一个黑影。catch sight of看见;瞥见,符合句意。

3.The equipment for disabled people should be ________ easy reach in public places.

答案:within 考查介词短语。句意:在公共场所,残疾人使用的设施应该方便残疾人。由句意可知,填within,within easy reach在附近(距离不远)。

4.Scientists have found evidence ________ global warming caused the world's first horses to become smaller nearly 50 million years ago.

答案:that 考查同位语从句。句意:科学家们已经找到证据,证明大约5000万年前,全球变暖使世界上首批马的个头变小了。根据句意可知,空后说的是evidence的内容,并且句中不缺少成分,所以用that引导同位语从句。

5.—When did you get home last night?

—It was almost midnight ________ we arrived home.

答案:when 考查状语从句。句意:——你们昨晚什么时候到家的?——我们到家的时候差不多是午夜了。答语中“It was almost midnight”为主句,空处引导时间状语从句,应用连词when。此题容易误填that,误把答语当作强调句型。如果是强调句型,应是:It was at midnight that we arrived home。

6.—Have you finished the report?

—Oh, sorry. It was so noisy in the office that I couldn't settle ________ to write anything.

答案:down 答语句意:哦,抱歉。办公室里太吵了以至于我都静不下心来写东西。settle down意为“平静下来;专心于”。

7.At the meeting,all the people were deeply impressed ________ her brilliant report.

答案:with 句意:会议上,所有人都对他精彩的报告留下了深刻的印象。impress sb. with.../sb. be impressed with...以……给某人留下深刻印象。

8.Most people would agree that nuclear science should be developed to benefit the human beings ________ than harm them.

答案:rather 句意:绝大多数人同意核科技发展应该造福人类而非危害人类。rather than表示“而不是;而非”之意。

9.—Our journey cost a lot of money.

—Really? Well,that doesn't matter ________ long as you enjoyed yourselves.

答案:so/as 句意:——我们的旅行花了很多钱。——真的吗?不过,没关系只要你们玩得愉快。as/so long as“只要”。

10.(2014·山东改编)A company ________ profits from home markets are declining may seek opportunities abroad.

答案:whose 句意:一家在国内市场利润下降的公司可能会去国外谋求机会。分析题意和句子结构可知,主句中a company是主语,may seek是谓语,opportunities是宾语,而所填

词要引导一个定语从句,该从句中profits是主语,are是系动词,declining是表语,profits前缺少定语,而且profits与先行词构成所属关系,故用whose引导定语从句,同时whose在从句中作profits的定语,符合题意和结构要求。

Ⅱ.阅读理解

(2014·东北三省三校第二次联考)

I've often wondered if I might do more good as a travel agent rather than as a psychologist. It seems that I have been more dramatically affected by certain kinds of travel experiences than I ever have.

My trip to Iceland is a fine example of that. The plan was to spend two days in a remote mountain hut in Iceland. I was working on a photographic book about winter in Iceland and needed to capture images of this amazing region of high mountain peaks, smoky volcanoes, and lakes with floating icebergs.

The moment after we arrived, the weather turned extreme making visibility impossible. It snowed so much and the wind blew so hard that we couldn't leave the tiny hut. To stay warm, we walked around in circles much of the day inside the tiny hut. We tried to call for help but the radio did not work. Day after day, we watched our supplies of food and fuel grow dangerously short. We got acute cabin fever(幽居病) and started going for walks and ski expeditions outside. Even when the weather finally broke, nobody came to get us even though it was three days beyond our scheduled pickup. By the time the rescue team came to pull us out, we had all given up hope.

From then on, the world looks different to me, as does my life. It would have taken me years of psychotherapy to get to the same point.

Almost everyone has a story to tell, and interestingly, most of these experiences were not altogether pleasant at the time. In fact, it appears that the most constructive life-changing journeys were those that involved some sorts of awful and uncomfortable events that forced the person to develop new resources, increase confidence, and solve problems in new ways.

文章大意:本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述了作者经历的一次可怕的冰岛之旅及其对自己生活态度的影响。

1.The writer went to Iceland to ________.

A.enjoy the natural beautiful floating icebergs

B.take photos about the region for a book

C.collect materials for psychological research

D.challenge the high mountains there

答案:B 细节理解题。根据文章第二段第三句“I was working on a photographic book about winter in Iceland and needed to capture images of this amazing region of high mountain peaks, smoky volcanoes, and lakes with floating icebergs.”可知,作者去冰岛的目的是为一本书拍一些冰岛冬日的照片。故选B项。

2.During the trip in Iceland, those travelers faced difficulties EXCEPT that ________.

A.they got lost in the mountain

B.they were short of food and fuel

C.they couldn't see the surroundings clearly

D.they failed to get in touch with the rescue team

● 相关推荐更多>>

免责声明

精品学习网(51edu.com)在建设过程中引用了互联网上的一些信息资源并对有明确来源的信息注明了出处,版权归原作者及原网站所有,如果您对本站信息资源版权的归属问题存有异议,请您致信qinquan#51edu.com(将#换成@),我们会立即做出答复并及时解决。如果您认为本站有侵犯您权益的行为,请通知我们,我们一定根据实际情况及时处理。

◇ 热点关注